3 sollicitatiegesprekken die ChatGPT tot nu toe heeft doorstaan. Laten we eens kijken hoeveel ze betalen.

ChatGPT, de geavanceerde chatbot van OpenAI, gebouwd op zijn GPT3-taalmodel, kan bijna alles. Van het helpen vinden van liefde, het schrijven van sollicitatiebrieven en cv’s tot zelfs het schrijven van gedichten in de stem van overleden auteurs, ChatGPT heeft het voor je. De nieuwe hel waarin we ons nu bevinden, is dat ChatGPT de mogelijkheid heeft om sollicitatiegesprekken te voeren.

Kunstmatige intelligentie zal misschien niet de meeste banen vervangen, maar het is fascinerend hoe gemakkelijk het is voor deze simpele chatbot om recruiters te overtuigen voor goedbetaalde functies. U hoeft zich nog geen zorgen te maken over deze recente AI-zoektrend, maar we hebben gekeken naar enkele van de banen waarvoor ChatGPT op de shortlist staat:

Coder bij Google (gemiddeld salaris: $ 187.000)

Volgens PayScale is het gemiddelde salaris voor een software-engineer in de Verenigde Staten ongeveer $ 90.000 per jaar. Dat is veel geld, wat het interviewproces een beetje een uitdaging maakt voor diegenen die het deeg bij elkaar willen schrapen. Voor ChatGPT is het echter blijkbaar een koud kunstje.

In een artikel gepubliceerd door PCMag(Opent in een nieuw venster), slaagde de chatbot “verbazingwekkend” voor het Level 3 engineering coding-interview van Google. Hoewel een L3-ingenieur bij Google een instapfunctie is, komt er een salaris van $ 187.000 bij kijken. Er moet echter worden opgemerkt dat het Google-coderingsinterview was gebaseerd op technische vragen die gemakkelijk te beantwoorden zijn voor een taalleermodel. Maar gedragsvragen als “vertel me wanneer” vormen een barrière voor AI.

ZIE OOK:

ChatGPT zou een nuttige AI-tool kunnen zijn. Dus hoe reguleren we het?

Coder bij Amazon (gemiddeld salaris: $ 135.000)

Google was niet het enige grote technologiebedrijf waar ChatGPT een codeerpositie kon bemachtigen. Dat meldt Business Insider(Opent in een nieuw venster), stelde een technicus van Amazon de chatbot-interviewvragen die het bedrijf gebruikte voor zijn codeertaken en had ze goed. In interne Slack-documenten die Insider heeft verkregen, schreef de medewerker: “Ik ben zowel bang als opgewonden om te zien welke impact dit zal hebben op de manier waarop we coderingsinterviews doen.” Software engineering banen op instapniveau bij Amazon beginnen bij $ 135.000(Opent in een nieuw venster).

Meer in het algemeen echter hebben velen op internet, vooral op Reddit, over het hele technische spectrum gesproken over hoe ChatGPT hen heeft geholpen bij het binnenhalen van sollicitatiegesprekken en bij het sollicitatieproces.

Communicatieadviseur bij Schwa (gemiddeld salaris: US $ 56.000)

Het lijkt erop dat ChatGPT zijn vingers in het adviesspel heeft, volgens een Sky News-artikel. De dam meldde(Opent in een nieuw venster) dat Schwa, een communicatieadviesbureau in Londen, kunstmatige intelligentie had gebruikt om te helpen bij het wervingsproces. De chatbot was zo goed dat ze per ongeluk de AI voor de klus selecteerden.

“Hij was competenter dan veel van de slechte mensen die bij ons solliciteren”, vertelde Schwa’s eigenaar en oprichter Neil Taylor aan Sky News.

Ondanks dat hij op de shortlist stond voor de baan, vertelde Taylor aan Sky News dat de eerste reacties van ChatGPT “bekwaam maar een beetje saai” waren. Met meer specifieke signalen klonk de AI meer “eigenwijs” en “punchy”.

Consulting is een goedbetaalde baan en het gemiddelde salaris in het VK is volgens Glassdoor ongeveer £ 47.000 (iets meer dan US $ 56.000).(Opent in een nieuw venster).

Wat betreft wat de baan eigenlijk is, een communicatieadviseur is “een professional die deskundig advies en ondersteuning biedt aan organisaties en individuen om hun berichten effectief over te brengen aan doelgroepen”, aldus de beste expert die Mashable met weinig vooruitgang kon vinden: ChatGPT.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *