6 enge dingen waarvoor ChatGPT al is gebruikt

ChatGPT veroorzaakt nu al problemen.

De tekstgenerator van Open AI is onvolmaakt in het creëren van nauwkeurig of interessant schrijven, maar dat is het wel blik Maak in een mum van tijd relatief geschikte tekst voor bijna elke prompt. Dit is vrij opmerkelijk. En zelfs met tonnen ingebouwde filters kan dat ook behoorlijk gevaarlijk zijn.

Het is misschien niet verrassend dat mensen al toepassingen voor de tool hebben gevonden die niet ideaal zijn. Alles dat inhoud van een heel canvas kan maken, kan waarschijnlijk iets gevaarlijks creëren. Het is slechts een kwestie van tijd.

We hebben zes van de engste, of op zijn minst twijfelachtige, toepassingen verzameld die mensen al voor de app hebben gevonden. En houd er rekening mee dat dit alles is voordat de app volledig populair wordt(Opent in een nieuw venster) en terwijl het nog in de kinderschoenen staat.

1. Creatie van schadelijke software

Het maken van malware door ChatGPT is terecht eng. Niet echt omdat malware iets nieuws is, maar omdat ChatGPT het non-stop kan. AI’s slapen niet. Tijdschrift voor informatiebeveiliging schreef dit (Opent in een nieuw venster)“Cybersecurity-onderzoekers waren in staat om een ​​polymorf programma te maken dat erg moeilijk te detecteren is en moeilijk te detecteren is.” Voor alle duidelijkheid: ik ben geen cyberbeveiligingsexpert. Maar in wezen kunnen onderzoekers de app gebruiken om code voor malware te maken en vervolgens de app gebruiken om varianten van die code te maken om het moeilijker te maken om deze te detecteren of te stoppen.

“Met andere woorden, we kunnen de output naar believen muteren, waardoor het elke keer uniek wordt”, zeggen de onderzoekers(Opent in een nieuw venster) hij zei Tijdschrift voor informatiebeveiliging.

2. Vreemdgaan op school

Oké, dit is minder eng, maar meer voorspelbaar. Een tool die overal tekst over kan maken…letterlijk perfect voor een kind dat probeert vals te spelen op school. En kinderen spelen graag vals op school. De docenten hebben het al gezegd(Opent in een nieuw venster) hebben studenten op heterdaad betrapt tijdens schooldistricten in het hele land(Opent in een nieuw venster) hebben de app verbannen. Het is echter moeilijk te zien dat deze trend afzwakt en het is waarschijnlijk dat AI een ander hulpmiddel zal worden dat kinderen kunnen gebruiken om te leren.

3. Gebruik het om dating-apps te spammen

Oké, misschien is spam niet het juiste woord, maar mensen gebruiken ChatGPT om te chatten met Tinder-matches. Mensen laten kunstmatige intelligentie het werk van een gesprek overnemen. Hoewel het niet per se angstaanjagend is, is het behoorlijk verontrustend om te denken dat je zou kunnen chatten met een app in plaats van met een potentiële partner. Daten is growth hacking geworden.

ZIE OOK:

Tinder-gebruikers gebruiken ChatGPT om matches te sturen

4. Neem schrijfopdrachten

Dit is maar een voorbeeld, maar uhhh, moet ik me zorgen maken over mijn werk?

5. Phishing en oplichting

Het is moeilijker om te bewijzen dat dit al is gebeurd, maar het spreekt voor zich dat ChatGPT, of vergelijkbare AI-scripttools, perfect zouden zijn voor phishing. Phishing-berichten zijn vaak gemakkelijk te herkennen vanwege hun gebroken taal, maar met ChatGPT kan dit allemaal worden opgelost. De deskundigen hebben gezegd(Opent in een nieuw venster) dit is een vrij duidelijke use case voor de applicatie.

Om te zien of dit echt plausibel was, vroegen we Mashable om het onveilige Engels in een echte zwendel-e-mail te repareren, en niet alleen werd het binnen enkele seconden opgeruimd, maar in een van de uitvoer begon het de fictielezer te chanteren. zonder te vragen

Een zwendel-e-mail waarvan de grammatica en syntaxis zijn opgeschoond door ChatGPT

Zo vriendelijk!
Krediet: Mashable

6. Het kan jobrecruiters misleiden

Iedereen weet hoe moeilijk het is om te solliciteren. Het is een schijnbaar nooit eindigend, vaak demoraliserend proces dat naar verwachting zal eindigen met de beloning van goed uitgevoerd werk. Maar als je aan het solliciteren bent, mis je misschien je droombaan voor een AI-app. Een adviesbureau vond deze toepassingen(Opent in een nieuw venster) geschreven door ChatGPT overtrof 80 procent van de mensen. Het is gemakkelijk te zien hoe ChatGPT alle zoekwoorden zou vinden die de aandacht van recruiters trekken of, waarschijnlijker, de filters van HR-software doorstaan.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *