Amazon-recruiters werden ontslagen. AI-technologie zou zijn rol kunnen vervullen.

De angst van iedereen die te veel scifi-dystopieën op de werkplek leest, zou werkelijkheid kunnen worden: robots zouden werknemers kunnen vervangen.

Vorige week, Amazone honderden uitkoopmogelijkheden van zijn rekruteerders uitgebreid in slechts één deel van een zeer lange en zeer moeilijke cyclus van ontslagen die van de winkelgigant worden verwacht. En sommige van die banen zijn mogelijk verloren gegaan door een nieuwe kunstmatige intelligentie-technologie waarmee het bedrijf al een jaar aan het experimenteren is. volgens een vertrouwelijk intern document dat door Recode is ingezien.

De AI-technologie van Amazon, intern bekend als Automated Applicant Assessment, of AAE, werkt door te voorspellen welke sollicitanten de grootste kans op succes hebben in bepaalde functies, en hen vervolgens snel naar een sollicitatiegesprek te leiden zonder toezicht van een menselijke recruiter. Volgens Recode werkt het door het middelste deel van een venn-diagram te vinden tussen huidige Amazon-werknemers en werkzoekenden die solliciteren naar vergelijkbare banen. Amazon reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Mashable.

ZIE OOK:

TikTok-influencers blijven me naar hun Amazon-etalage sturen

Als dit bekend klinkt, is dat omdat het zo is. Amazon creëerde tien jaar geleden AI-rekruteringstechnologie, maar het mislukte ternauwernood, je raadt het al. discrimineren van vrouwen.

Nathan Eskenazi schreef voor Venture Beat dat het probleem met AI-rekruteringstechnologie in het algemeen, niet alleen specifiek bij Amazon, is dat het vooroordelen kan veroorzaken. Esquenazi is de mede-oprichter en chief technology officer van CodePath, “een non-profitorganisatie die diversiteit in technologie probeert te creëren door computerwetenschappelijk onderwijs op de universiteit te transformeren voor ondervertegenwoordigde minderheden en achtergestelde bevolkingsgroepen.”

“Gezien hoeveel AI-aangedreven rekruteringstools de levens beïnvloeden van degenen die het grootste risico lopen om te lijden, moeten we uiterst voorzichtig met deze technologie omgaan”, schreef Esquenazi. “In het beste geval kan het leiden tot slechte aanwervingsbeslissingen door bedrijven die de tijd en kosten van het hervullen van posities niet kunnen betalen. In het slechtste geval kan het voorkomen dat slimme, getalenteerde mensen banen of goedbetaald werk krijgen in veelgevraagde velden. niet alleen hun economische mobiliteit beperken, maar ook hun recht op een gelukkig en succesvol leven.”

De nieuwe aanwervings-AI van Amazon had die problemen kunnen oplossen: het interne document dat door Recode is verkregen, zegt dat de nieuwe AI wordt beschermd tegen vooroordelen op basis van ras en geslacht. En Amazon heeft niet direct gezegd of deze AI de honderden ontslagen recruiters volledig zal vervangen.

Dit is een berucht weekend vol deals, geboekt door Black Friday en Cyber ​​Monday en aangekondigd door Amazon. Als je van plan bent om deel te nemen aan het favoriete weekend van het kapitalisme, houd er dan rekening mee dat hoewel het lijkt op het geschenk dat blijft geven, het zeker niet voor alle werknemers is die zojuist door Amazon zijn ontslagen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *