Artist’s AI-gezichtsherkenningsproject volgt echte Instagram-gebruikers via selfies

De volgende keer dat je in het openbaar poseert voor een Instagram-foto, vergeet dan niet te glimlachen voor de vele bewakingscamera’s in de omgeving. “De volger” kan kijken.

Artiest gevestigd in België Dries DepoorterHet nieuwste project van ‘The Follower’ laat zien hoe vaak mensen in het openbaar worden bekeken. En het enige dat nodig was om hun real-life social media-doelen op te sporen, was een foto die ze op Instagram, eigendom van Meta, plaatsten.

“Op een dag zag ik iemand ongeveer 20 minuten foto’s maken en een dag later probeerde ik de foto op Instagram te vinden zonder succes”, vertelde Depoorter aan Mashable. “Toen ben ik gaan bouwen [artificial intelligence] software”.

ZIE OOK:

De precieze locatie van Instagram wordt waarschijnlijk niet gebruikt om ‘misdaden te plegen’

Dankzij gezichtsherkenningssoftware gemaakt door Depoorter en beelden van open camera’s die live openbare ruimtes over de hele wereld uitzenden, kon de kunstenaar video’s van Instagramers vinden. voorbereidingen treffen om een ​​foto te maken die ze vervolgens op sociale media plaatsten. Het is een interessante kijk op wat er achter de schermen gebeurt van een samengestelde Instagram-afbeelding. Wat nog belangrijker is, het laat zien hoeveel informatie kan worden gehaald uit een online geplaatste foto.

De open camera’s die Depoorter voor dit project gebruikt, zijn voor iedereen, overal en altijd beschikbaar op websites als EarthCam. Deze camera’s filmen mensen in openbare ruimtes over de hele wereld, blijkbaar zonder medeweten van de mensen die worden uitgezonden.

het project resultaten ze zijn een ontnuchterende herinnering dat de kans groot is dat je wordt opgenomen als je in een openbare ruimte bent. Het benadrukt ook de hoeveelheid informatie die we onbewust over ons leven weggeven wanneer we deelnemen aan sociale media.

Op een Instagram-foto bijvoorbeeld, houdt een vrouw in een lang jasje haar witte tas vast en kijkt achterom terwijl ze poseert voor de Temple Bar in Dublin, Ierland. Depoorter vond video van de vrouw op de foto terwijl ze poseerde voor de foto met behulp van een open bewakingscamera die boven de straat was geplaatst en wees naar de straathoek waar The Temple Bar is gevestigd.

Op een andere foto poseren twee jonge mensen voor een Instagram-foto op Times Square in New York City. Depoorter kon een video vinden van hen die over straat liepen in de richting van hun fotograaf voor de opname via een camera die van boven Times Square streamde.

Het zien van dit soort Instagram-gebruikers die hun perfecte foto maken, inspireerde Depoorter om in de eerste plaats “The Follower” te creëren. Hoewel hij toegeeft dat het opsporen van deze Instagrammers niet zo eenvoudig was als achterover leunen en zijn AI-software door open camerabeelden laten zoeken om een ​​match te vinden.

“De mensen in de video’s vinden. Het was heel moeilijk”, zei Depoorter.

Hoewel “The Follower” een nieuw stuk van Depoorter is, doet de kunstenaar al jaren kunstprojecten met open camera’s. Zo lanceerde hij in 2018 zijn project “Jaywalking Frames”. Met behulp van “onbeveiligde bewakingscamera’s en aangepaste software” maakte Depoorter kiekjes van mensen die door steden over de hele wereld liepen.

Een ander project dat vorig jaar van start ging, “The Flemish Scrollers”, gebruikte AI-software om Belgische politici live te volgen tijdens vergaderingen van het Vlaams Parlement. De AI zou politici zoeken die hun smartphone gebruiken op de live videofeed, tag ze automatisch via Twitteren tegen ze schreeuwen omdat ze afgeleid zijn.

Hoe verontrustend de door AI aangedreven kunstprojecten van Depoorter ook zijn die Instagrammers of politici op livestreams controleren, ze hebben niets over het soort toezicht dat overheden of grote technologiebedrijven zouden kunnen gebruiken om u, u of iemand anders te volgen.

ZIE OOK:

Hoe u uw huis kunt vervagen in Google Street View (en waarom u dat zou moeten doen)

Het bekende gezichtsherkenningsbedrijf Clearview AI heeft de afgelopen jaren bijvoorbeeld de krantenkoppen gehaald vanwege zijn griezelige vermogen om individuen te vinden en te volgen in zijn database met tientallen miljarden openbare afbeeldingen die van internet zijn gehaald. Het bedrijf heeft zijn dienst verkocht aan wetshandhavingsinstanties in het hele land.

“In al mijn werk probeer ik de gevaren van nieuwe technologieën te laten zien”, aldus Depoorter. “Ik ben maar één persoon met beperkte toegang tot gegevens en camera’s. Stel je voor wat een overheid of particuliere organisatie kan doen.”

“The Follower” is een belangrijke herinnering voor ons allemaal in dit digitale tijdperk: ga ervan uit dat je in de gaten wordt gehouden altijd.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *