Bruce Willis heeft de rechten op deepfakes niet weggegeven om hem in toekomstige films en commercials te vervangen

In een verklaring van de vertegenwoordiger van Bruce Willis heeft de acteur naar verluidt alle beweringen ontkend dat hij de rechten op zijn digitale afbeelding voor toekomstige films en commercials heeft verkocht. De Hollywood-reporter. In een verklaring gedeeld met THR, hij ontvangt zei dat Willis “geen band of overeenkomst heeft met dit Deepcake-bedrijf.”

Dat zegt een woordvoerder van Deepcake THR dat de digitale beeltenisrechten van Willis niet kunnen worden verkocht. Als zodanig moet elke betrokkenheid bij de acteur via hun vertegenwoordigers bij CAA verlopen. Willis werkte samen met het bedrijf om in 2021 een digitale tweeling voor een advertentie te maken en “elk toekomstig gebruik van de gelijkenis zou bij Willis berusten.”

Deepcake gebruikt hetzelfde type technologie dat in de Star Wars-franchise wordt gebruikt om jongere versies van acteurs, waaronder Mark Hamill, opnieuw te creëren en om na haar dood digitale versies van Carrie Fisher te maken. Vorige week keurde James Earl Jones het opnieuw creëren van zijn stem met kunstmatige intelligentie goed voor toekomstige projecten, aangezien hij van plan is met pensioen te gaan.

ZIE OOK:

Scream time: 20 beste horrorfilms op Netflix

In maart werd de 67-jarige Willis gediagnosticeerd met afasie, een taalstoornis als gevolg van hersenbeschadiging die het begrip van geschreven en gesproken taal en communicatie aantast. Tegen die tijd circuleerden er al enige tijd berichten in de branche over zijn worsteling om regels en aanwijzingen te onthouden.

Engadget meldt dat Willis met Deepcake werkte aan een advertentie uit 2021 voor het Russische telecommunicatiebedrijf Megafon, waarin zijn gezicht werd verwisseld voor dat van acteur Konstantin Solovyov. De ingenieurs gebruikten scènes uit Die hard i Vijfde element om een ​​levende Willis-gelijkenis te creëren in het AI-platform van het bedrijf. Het landgoed Willis krijgt de definitieve goedkeuring van toekomstige projecten.

Deepfakes zijn een nieuw, niet-gereguleerd technologiegebied dat oplichters al op schandelijke wijze gebruiken om verkeerde informatie te verspreiden. Ze zijn ook gebruikt om pornografie te produceren zonder toestemming van de proefpersoon, en hebben over het algemeen een hele reeks ethische en veiligheidsimplicaties voor zowel beroemdheden als gewone mensen.

UPDATE: 2 oktober 2022 om 12:08 uur CDT Dit artikel is bijgewerkt vanwege nieuwe informatie en voor de duidelijkheid. De vertegenwoordiger van Bruce Willis heeft een verklaring vrijgegeven waarin hij wijdverspreide berichten in de media ontkent dat de digitale gelijkenis van de acteur is verkocht. Dit verhaal is dienovereenkomstig bijgewerkt.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *