ChatGPT-essays en meer: ​​hoe leraren en scholen omgaan met AI-schrijven

Met de lancering van OpenAI’s ChatGPT in december is door AI gegenereerd plagiaat een punt van zorg geworden in de academische wereld, aangezien leraren en schoolbesturen in het hele land worstelen met de vraag of ze voorzichtig moeten zijn of het potentieel van AI-schrijfhulpmiddelen moeten omarmen.

Docenten zijn bezorgd en opgewonden omdat ChatGPT en andere chatbots in bijna elk formaat tekst over elk onderwerp kunnen genereren. Wil je een sonnet in dezelfde stijl als Shakespeare, misschien een limerick als je toch bezig bent? Wat dacht je van een Engels essay van 500 woorden over de thematische betekenis van blauwe gordijnen? De grote Gatsby? Je kunt zelfs tools zoals Quillbot de essays laten parafraseren die ChatGPT je geeft, zodat het niet te voor de hand liggend klinkt.

ZIE OOK:

Tinder-gebruikers gebruiken ChatGPT om matches te sturen

Niemand heeft de illusie dat ChatGPT essays van ratingkaliber kan schrijven, maar zoals Mike Pearl van Mashable schrijft: “ChatGPT weet genoeg om gevaarlijk te zijn.”

Afgezien van het beperkte onderwerp van schoolessays, zijn sommige leraren enthousiast over het potentieel van AI-schrijven om leerervaringen te verbeteren, terwijl anderen aarzelen om het in de klas te brengen. Dit is hoe leraren en scholen in het hele land en internet ChatGPT behandelen:

New York City blokkeert het gebruik van de ChatGPT-bot op zijn scholen

In wat het eerste beleid lijkt te zijn tegen het gebruik van AI-bots op scholen, verbood het New York City Department of Education het gebruik van ChatGPT door studenten en docenten op netwerken en districtsapparaten. Volgens het rapport van De Washington Posthet is niet duidelijk gemaakt of het gebruik van ChatGPT buiten school verboden is of niet.

“Hoewel de tool snelle en gemakkelijke antwoorden op vragen kan bieden, bouwt het geen kritische denk- en probleemoplossende vaardigheden op, die essentieel zijn voor academisch en levenslang succes”, zegt Jenna Lyle, woordvoerder van de stad New York. Ministerie van Onderwijs, in een verklaring aan De Washington Post.

De NYCDOE is de eerste die actie onderneemt, en veel andere staten en schooldistricten beslissen nog steeds over hun ChatGPT-beleid. Op sommige scholen hebben leraren echter zelf preventieve maatregelen genomen voor hun klassen in plaats van een officieel districtsbesluit.

In een rapport van de San Francisco-standaard, hebben docenten van de Oceana High School in Pacifica, Californië, berichten naar studenten gestuurd om hen te waarschuwen geen AI-schrijfsoftware te gebruiken voor opdrachten. Sommige professoren, zoals Andrew Bader, zeiden van wel Standaard waarvoor studenten mogelijk “handgeschreven of multimedia-opdrachten moeten inleveren die studenten niet kunnen kopiëren en plakken vanuit de AI”.

Om plagiaat te stoppen, hebben sommige sites tools gemaakt om AI-schrijven te herkennen, zoals de AI-contentdetector van writer.com of de anti-ChatGPT-tool, GPTZero.

En voor wat het waard is, OpenAI zelf zegt dat het werkt aan een manier om zijn tekstuitvoer digitaal te “watermerken”, wat betekent dat ervoor moet worden gezorgd dat de tekst tekenen van AI-generatie bevat die een robot kan detecteren, maar niet een mens.

Het potentieel omarmen

Internet, maar vooral TikTok, docenten zijn gemengd in hun voor- of tegenstanders van ChatGPT. Voor sommige docenten helpt de chatbot hun werk gemakkelijker te maken door lesplannen en materiaal voor hun studenten te maken. Zoals Dan Lewer op een van zijn TikTok-video’s opmerkt: “Merk op hoe mijn suggesties leraren helpen hun werk beter te doen, niet hun werk voor hen. Robots kunnen goede leraren niet vervangen. Echter . 👍”

Een andere TikTok-leraar, Tyler Tarver, deelde met zijn volgers dat ChatGPT “je in staat stelt om alle leerlingen te ondersteunen en te betrekken, ongeacht hun vaardigheidsniveau.” Om dit punt te illustreren, gebruikte Tarver AI om een ​​deel van het script te maken voor de video die hij aan het maken was. Het is vermeldenswaard dat Tarver in een ander TikTok-bericht zei dat “kinderen hem gewoon kunnen vertellen wat ze willen dat hij doet. [like] Schrijf een essay van 500 woorden Harry Potter en de relieken van de dood.” Maar in zijn goedkeuring van ChatGPT, is hij veel meer gefocust op de potentiële kracht van de chatbot als hulpmiddel in de klas. Hij merkt op dat het dingen kan doen zoals lesmateriaal genereren voor docenten en functioneren als hulpmiddel bij discussies voor studenten.

Er is geen consensus in deze video’s: leraren uiten zowel optimisme als twijfel over hoe inhoudgenererende AI het klaslokaal voor altijd zal veranderen. Te oordelen naar de reactie op TikTok, zien docenten in de app ChatGPT als een tool die op dezelfde manier moet worden behandeld als rekenmachines en mobiele telefoons in de klas, als middelen om studenten te helpen slagen, maar niet het werk voor hen te doen.

Uiteindelijk hangt de beslissing om AI-schrijfhulpmiddelen in de klas te gebruiken af ​​van individuele leraren en de behoeften van hun leerlingen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *