ChatGPT is de snelst groeiende app aller tijden

OpenAI’s AI-chatbot ChatGPT is de snelst groeiende app in de geschiedenis.

Dat blijkt uit een UBS-onderzoek (via CBS News(Opent in een nieuw venster)), die beweert dat ChatGPT in januari 13 miljoen unieke bezoekers per dag had, wat meer dan het dubbele is van het aantal bezoekers in december. ChatGPT bestaat pas ongeveer twee maanden (kan je het geloven?) en heeft al 100 miljoen maandelijkse gebruikers, concludeert de studie.

ZIE OOK:

Alles wat u moet weten over ChatGPT

De studie, die gegevens citeert van analysebedrijf Compareweb(Opent in een nieuw venster), positioneert ChatGPT ver boven andere snelgroeiende apps zoals TikTok en Instagram. Ter vergelijking: TikTok deed er negen maanden over om 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers te bereiken; voor Instagram duurde het twee en een half jaar.

“In 20 jaar in de internetruimte kunnen we ons geen snellere opgang herinneren in een internettoepassing voor consumenten”, schreven USB-analisten in het onderzoek.

Het rapport komt slechts een dag nadat OpenAI ChatGPT Plus lanceerde, een betaalde versie van de chatbot. Het kost $ 20 per maand en geeft gebruikers toegang tot ChatGPT tijdens piekuren, snellere responstijden en prioriteitstoegang tot nieuwe functies.

ChatGPT was vrijwel direct na de lancering immens populair, met mensen die het voor een breed scala aan taken gebruikten, van het schrijven van domme gedichten, vals spelen bij essays van de universiteit tot het laten schrijven van malware door de bot. Microsoft, een eerdere investeerder in OpenAI, heeft onlangs nog eens 10 miljard dollar in het bedrijf geïnvesteerd en zou werken aan de integratie van ChatGPT in sommige van zijn diensten, waaronder Bing.(Opent in een nieuw venster). ChatGPT trok ook de aandacht van Google, dat naar verluidt verschillende AI-tools voor het publiek aan het ontwikkelen is.(Opent in een nieuw venster).Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *