ChatGPT Pro: wat is het verschil tussen gratis en betaald?

ChatGPT is gratis te gebruiken, maar een pro-versie wordt getest voor $ 42 per maand.

Bijna 30 procent van de professionele werknemers heeft het gebruikte ChatGPT op het werk(Opent in een nieuw venster), volgens een nieuw onderzoek van Fishbowl, een publicatie over trends op de werkvloer. We gebruiken AI-chatbot om bericht mensen op dating-apps; essays voor school te schrijven; malware maken, en meer. En gebruikers doen het allemaal gratis, dankzij het feit dat het bedrijf mogelijk miljoenen dollars per maand betaalt, zodat we niets hoeven te betalen.

Er gaat een gerucht dat OpenAI, het bedrijf dat eigenaar is van ChatGPT, werkt aan een manier om geld te verdienen met zijn laatste succes. Nog maar een paar weken geleden stond het bedrijf gebruikers toe zich te registreren voor vroege toegang tot “ChatGPT Professional”, een versie van het product zonder afsluitvensters, wat betekent dat het altijd beschikbaar is; snellere ChatGPT-reacties (wat handig is omdat het veel kapot maakt); en zoveel berichten als je wilt, minimaal twee keer de gebruikelijke dagelijkse limiet.

OpenAI heeft er een gestuurd wachtlijst voor ChatGPT Professional eerder deze maand(Opent in een nieuw venster)potentiële gebruikers niet alleen vragen waarvoor ze ChatGPT gebruiken, maar ook hoeveel geld redelijk zou zijn voor het product.

“Als je bent geselecteerd, nemen we contact met je op om een ​​betalingsproces en pilot op te zetten”, staat op de wachtlijst. “Houd er rekening mee dat dit een eerste experimenteel programma is dat kan worden gewijzigd en dat we op dit moment geen betaalde professionele toegang algemeen beschikbaar maken.”

Maar sommige gebruikers zeggen dat ze toegang hebben gekregen tot ChatGPT Professional voor $ 42 per maand. OpenAI moet nog bevestigen dat ze toegang tot de tool hebben verleend, aankondigingen doen over de release of prijzen bevestigen, en niet onmiddellijk reageren op een verzoek om commentaar van Mashable.

Wat ChatGPT zei over ChatGPT Pro

Toen Mashable ChatGPT vroeg naar de versie van $ 42/maand, zei het “niet op de hoogte te zijn van een betaalde versie van ChatGPT van $ 42/maand”. Maar toen hem werd gevraagd wat het verschil was tussen de gratis versie en de betaalde versie, zei hij:

ChatGPT en ChatGPT-professional zijn gebaseerd op de Generative Pre-Trained Transformer (GPT) architectuur. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen.

  1. Trainingsgegevens: ChatGPT-professional is gebouwd op een veel grotere en meer diverse dataset, waardoor het meer menselijke tekst kan genereren met een hoger niveau van vloeiendheid en nauwkeurigheid.

  2. Aanpassing: ChatGPT-professional kan worden afgestemd met een kleine hoeveelheid taakspecifieke gegevens om de prestaties in specifieke gebruikssituaties te verbeteren.

  3. API: ChatGPT-professional is beschikbaar als API, waardoor ontwikkelaars deze eenvoudig kunnen integreren in hun applicaties en systemen.

  4. Schaal: ChatGPT-professional kan een veel groter aantal verzoeken verwerken dan ChatGPT, waardoor het geschikter is voor grootschalige productietoepassingen.

  5. Uitvoering: ChatGPT-professional biedt betere prestaties dan ChatGPT in termen van meer menselijke tekstgeneratie en beter begrip van de context.

  6. Kosten: ChatGPT-professional is een betaalde service, terwijl ChatGPT een gratis te gebruiken model is.

Kortom, ChatGPT-professional is een geavanceerdere en krachtigere versie van ChatGPT, ontworpen voor gebruik in productieomgevingen en met meer geavanceerde functies, meer gegevens en betere prestaties, maar er zijn ook kosten aan verbonden.

Toen hem werd gevraagd naar de details van deze kosten, zei ChatGPT dat het ervan afhangt en dat OpenAI “de prijzen voor de ChatGPT-professional niet openbaar maakt”.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *