CNET pauzeert zijn controversiële AI-gegenereerde verhalen ‘voorlopig’

CNET heeft op de pauzeknop gedrukt van zijn controversiële bot voor het schrijven van artikelen.

Tijdens een personeelsoproep op vrijdag kondigde het CNET-management aan dat het zou stoppen met het gebruik van kunstmatige intelligentie om artikelen te schrijven “voorlopig”, aldus The Verge.(Opent in een nieuw venster). Vorige week, online marketingexpert Gael Breton hij twitterde(Opent in een nieuw venster) dat een CNET-artikel over financiële planning een disclaimer bevatte dat het “gegenereerd was met behulp van automatiseringstechnologie”. Het futurisme pikte het verhaal op en meldde dat CNET “stilletjes aan het publiceren” was(Opent in een nieuw venster) 70+ SEO-vriendelijke financiële uitlegartikelen sinds november 2022. Wat volgde was een terugslag over het gebruik van kunstmatige intelligentie om verhalen te genereren, zonder enige expliciete reclame, om een ​​hoge SEO-positionering te bereiken, evenals een onderzoek naar de nauwkeurigheid van de artikelen.

ZIE OOK:

6 enge dingen waarvoor ChatGPT al is gebruikt

AI-gegenereerde artikelen worden vermeld als geschreven door “CNET Money Staff” met een disclaimer die oorspronkelijk luidde: “Dit artikel is gegenereerd met behulp van automatiseringstechnologie en bewerkt en geverifieerd door een redacteur van onze redactie op de achtergrond”. Al snel volgde kritiek dat de disclaimer onvoldoende en te subtiel was, laat staan ​​onethisch om überhaupt AI te gebruiken. De auteur wordt nu vermeld als “CNET Money” en de disclaimer is gewijzigd in “Dit artikel is ondersteund door een AI-engine en beoordeeld, geverifieerd en bewerkt door onze redactie.”

De oorspronkelijke publicatie van de verhalen bevatte fouten, zoals het verwarren van de termen APR en APY en het onjuist berekenen dat een spaarrekening met $ 10.000 en een rentepercentage van drie procent $ 10.300 zou opleveren terwijl deze in werkelijkheid $ 300 zou opleveren.

De AI-technologie is gemaakt door private-equityfirma Red Ventures, die eigenaar is van zowel CNET als Bankrate, The Points Guy en CreditCards.com. Het publiceren van inhoud over financiën en bankieren is lucratief voor mediasites omdat het veel zoekopdrachten trekt via zoekmachines, die vervolgens worden omgezet in winst via gelieerde links. Het optimaliseren van inhoud voor zoeken is standaardpraktijk in digitale media, maar het gebruik van een bot om verhalen te identificeren en te genereren met het expliciete doel om inkomsten te genereren, vervaagt de grenzen van ethische redactionele praktijken. Wanneer een mediasite geld verdienende inhoud voorrang geeft boven relevant en actueel nieuws, roept dit twijfels op over de integriteit en geloofwaardigheid van de site.

Als reactie hierop heeft CNET een bericht gepubliceerd(Opent in een nieuw venster) uitleggen hoe het gebruik van AI bedoeld was “om te zien of de technologie onze drukke staf van verslaggevers en redacteuren kan helpen bij hun werk om problemen vanuit een 360-gradenperspectief te behandelen.” De grondgedachte is dat de technologie tijd en energie zou kunnen vrijmaken om zich te concentreren op diepere rapportage en analyse.

De bijbehorende pers(Opent in een nieuw venster) het heeft ook AI gebruikt om nieuws te verzamelen en te analyseren, video’s te transcriberen en teksten te schrijven. Dat wil zeggen, hoewel CNET zijn controversiële tool voorlopig in de wacht heeft gezet, is het niet de enige die met deze technologie experimenteert, en het zal zeker niet de laatste zijn die we ervan horen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *