De nieuwe SketchAI-app van Picsart transformeert afbeeldingen in digitale kunst

Een recente golf van virale en AI-apps heeft de collectieve interesse van internet veroverd. Neem LensaAI, de app voor het genereren van zelfportretten waarmee iedereen aan het praten was. Een nieuwe toevoeging aan deze trend is gearriveerd in de vorm van SketchAI(opent in een nieuw tabblad)een app gemaakt door Picsart, een creatieve AI-aangedreven beeldbewerkingsontwikkelaar.

ZIE OOK:

Picsart gebruikt AI om nieuwe lettertypen te maken

SketchAI geeft gebruikers de tools om een ​​afbeelding te tekenen of een bestaande afbeelding te laden en vervolgens verschillende esthetiek en stijlen toe te passen om het origineel digitaal te transformeren. Sommige van deze presets bevatten stijlen die zijn gebaseerd op artiesten als “Henri Matisse”, “da Vinci” en “Claude Monet”; anderen vallen in bredere categorieën zoals ‘Anime’, ’60s Vibes’ en ‘Bright Impressionism’.

Een screenshot van de verschillende voorinstellingen van de applicatie.

De applicatie biedt verschillende presets om een ​​definitieve schets te genereren.
Krediet: Picsart / SketchAI.

Gebruikers kunnen kiezen uit deze voorinstellingen, waarbij ook de afbeelding wordt beschreven (zie hieronder), om zo een eindresultaat te creëren. Zelfs mijn extreem ruwe en haastige schets van drie roze harten leverde een waardevol beeld op, dankzij een korte beschrijving en de hulp van een Matisse-preset.

Hovhannes Avoyan, oprichter en CEO van Picart, tweette over de nieuwe ontwikkeling en schreef: “Iedereen kan een schets of afbeelding omzetten in een kunstwerk.”

Deze functies zijn een verbetering van de bestaande toolset van Picsart op het gebied van afbeeldingen en bewerkingen.

Een voorbeeld van SketchAI die een afbeelding transformeert.

Een voor/na voorbeeld van een schets gemaakt door de nieuwe applicatie.
Krediet: Picsart / SketchAI.

De applicatie(opent in een nieuw tabblad) staat vijf gratis generaties toe. Onbeperkte generaties vereisen een abonnement, met opties variërend van $ 5,99 per week tot $ 17,99 per maand of $ 69,99 per jaar.

De mogelijkheden met dit type AI kunnen enorm zijn voor artiesten, merken en makers, maar er zijn bepaalde ethische raadsels gerezen als het gaat om sommige van deze toepassingen. Er zijn zaken als inbreuk op het auteursrecht en het feit dat AI obstakels kan vormen voor artiesten als het gaat om groei en zichtbaarheid. Vervolgens is er met LensaAI wijdverbreide kritiek geweest op overdreven geseksualiseerde afbeeldingen van vrouwen en gevallen van raciale vooroordelen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *