Deze ontwikkelaar gebruikte het brein van ChatGPT om een ​​superslimme “Siri” te bouwen.

Gefrustreerd door het onvermogen van Siri om uw vragen te begrijpen? Er is een manier om de stemassistent van Apple te laten werken met GPT-3(Opent in een nieuw venster) (OpenAI’s deep learning-taalmodel dat wordt gebruikt voor AI-chatbot ChatGPT) om veel conversatiever en intelligenter te worden.

Ontwikkelaar Mate Marschalko gebruikte Siri’s stem, Apple’s Shortcuts-app, GPT-3’s intelligentie en een beetje hacken om een ​​verrassend slimme thuisassistent te creëren die behoorlijk veeleisende vragen kan beantwoorden.

ZIE OOK:

De verrassend menselijke stem van ChatGPT bracht menselijke kosten met zich mee

In een video die op Reddit is geplaatst(Opent in een nieuw venster) (via The Verge(Opent in een nieuw venster)), zien we Marschalko steeds complexere (en niet bepaald eenvoudige) commando’s aan zijn assistent geven. In een voorbeeld zegt Marschalko: “Ik viel gisteren moeilijk in slaap. Heb je suggesties om me beter te laten slapen?” Hierop reageert de assistent door een warm bad voor te stellen, een boek te lezen en cafeïne te vermijden. In een ander voorbeeld zegt Marschalko: “Merk op dat ik deze video in het donker op kantoor aan het opnemen ben. Je kunt er iets aan doen”, en de assistent doet snel het licht aan.

Vergeleken met Siri, Alexa en de Google Assistent lijkt deze assistent van eigen bodem complexe vragen beter te begrijpen, maar reageert hij ook op een manier die veel meer lijkt op praten met een echt persoon.

Marschalko zegt dat het bouwen van deze slimme huisassistent een vrij eenvoudige taak was. “Ik heb dit allemaal bereikt door simpelweg GPT-3 te vragen om op te treden als mijn thuisassistent, een lijst op te stellen van de items in mijn huis, een paar meer details over de tijd en locatie, en hem vervolgens te vragen om op een gestructureerde manier te reageren. ., gecategoriseerd gegevensformaat (JSON) dat ik vervolgens zou kunnen gebruiken om controleberichten in HomeKit te activeren in een reeks if..else-instructies in een enkele Siri-snelkoppeling, “schreef hij.

Ja, het is een beetje werk (hier zijn de gedetailleerde instructies(Opent in een nieuw venster)), en vereist zeer elementaire programmeerkennis, maar bijna iedereen kan het in minder dan een uur doen (volgens Marschalko).

Hoewel deze demo Apple’s Siri te schande lijkt te maken, ligt het niet zo eenvoudig. API-verzoeken aan GPT-3 kosten ongeveer $ 0,014 per verzoek, dus in tegenstelling tot Siri is deze slimme thuisassistent niet gratis. En Siri is, net als andere veelgebruikte AI-assistenten, ontworpen om nooit onbeleefd of obsceen te zijn of iets te doen dat als schadelijk kan worden beschouwd; een taalmodel als GPT-3 heeft enkele garanties, maar het kan zeker op onverwachte manieren reageren. Ten slotte, zonder de bot zelf te testen, is het moeilijk te zeggen hoe vaak hij het bij het verkeerde eind heeft (in de bewerkte video van Marschalko reageert hij elke keer perfect).

Toch is het een ongelooflijk cool experiment, een experiment dat ongetwijfeld meer zelfgebrouwen Siri-klonen zal voortbrengen. We zijn opgewonden (en een beetje bang) om te zien wat er nog meer met deze combinatie kan worden gedaan.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *