Door AI gegenereerde Seinfeld-parodie geschorst door Twitch wegens transfobe inhoud

Wat is de deal met gegenereerde AI? Seinfeld parodie “Niets, voor altijd?”

Op zondagavond bevond ‘Nothing, Forever’ zich in heet water nadat een door AI gegenereerde dialoog was opgenomen een tirade(Opent in een nieuw tabblad) over transgenders tijdens het streamen op Twitch. De show bootst de populaire sitcom uit de jaren 90 na, Seinfeld, en volgt Larry Feinberg, een vervanger voor 3D-robotanimatie voor Jerry Seinfeld, en zijn drie vrienden die allerlei rare ruzies hebben over, nou ja, niets. Veel van “Nothing, Forever” speelt zich af in Larry’s woonkamer, maar hoe Seinfeldde show bevat een openingsact van onze hoofdpersoon.

“Er zijn hier 50 mensen en niemand lacht”, zei Larry tijdens de uitzending. “Heeft iemand suggesties?”

Larry liet vervolgens enkele transfobe regels vallen die waarschijnlijk in strijd zijn met de richtlijnen van Twitch, wat resulteerde in een tijdelijke schorsing van twee weken.

Sinds 14 december vorig jaar een 3D CG-animatieparodie Seinfeld is afgegeven de hele dag op Twitch. Het dialoogvenster wordt volledig gegenereerd door het GPT-3-taalmodel van OpenAI. (Als OpenAI je bekend in de oren klinkt, komt dat omdat ze ook achter de populaire AI-chatbot ChatGPT zitten.) De mediagroep achter het project, Mismatch Media, voegde een paar moderatiefilters toe door “Nothing, for always” in te stellen, maar verder ” Ik ben hands-off geweest en heb de AI de show laten nemen waar die ook gaat.

Maar zondag ging er duidelijk iets mis.

De makers van “Nothing, Forever” legden in de Discord-chat van de show uit dat ze de AI-modellen aan het veranderen waren toen de moderatie mislukte, waardoor Larry zich uitsprak over transgenders. Een andere persoon in het team benadrukte ook dat de resulterende inhoud op geen enkele manier weerspiegelt wat de makers van de show geloven.

Twitch heeft het kanaal twee weken opgeschort. Na die tijd lijkt het erop dat “Nothing, Forever” terug zal zijn en zal Larry beter achtergrondmateriaal hebben.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *