Een schaakrobot brak de vinger van zijn zevenjarige tegenstander

Blessures verwacht je misschien niet tijdens een schaakpartij, maar robotspelers lijken het spel te veranderen

Tijdens de Moscow Open vorige week greep een schaakrobot de vinger van zijn tegenstander, een zevenjarige jongen, en brak deze.

Een video die is geplaatst door het Telegram-kanaal van de Russische mediasite Baza en later is opgepikt door de voogd, toont de robot die de hand van het kind over het schaakbord grijpt en niet meer loslaat. Na een paar seconden naderen twee mannen de jongen en lijken zijn hand uit de handen van de robot te trekken.

Sergey Smagin, vice-president van de Russische schaakbond, vertelde Baza dat de robot zo reageerde omdat de jongen zich haastte om een ​​terugzet te maken nadat de robot een van zijn stukken had gepakt. “De robot hield niet van zo’n haast: hij greep de wijsvinger van de jongen en kneep er hard in”, zei Smagin in een vertaalde verklaring. “Mensen in de buurt haastten zich om te helpen en trokken de vinger van de jonge speler eruit, maar de breuk kon niet worden voorkomen.”

Niet langer een scifi-fantasie, AI en robotica spelen een steeds belangrijkere rol in de menselijke samenleving. En hun snelle vooruitgang roept vaak de angst op om voor God te spelen, de doos van Pandora te openen of een soort robotovername. Onlangs werd een ingenieur van Google ontslagen omdat hij zei dat de AI-technologie LaMDA van het bedrijf gevoelig was geworden.

ZIE OOK:

Nee, de AI van Google heeft geen gevoel, maar is waarschijnlijk racistisch en seksistisch

AI en robotica hebben veel positieve bijdragen geleverd aan de samenleving; kijk maar eens naar deze robothonden en robotstofzuigers. Maar het breken van de vinger van een kind is geen goed idee voor robotbewegingen. Zoals de president van de Moskouse schaakfederatie, Sergey Lazarev, tegen persbureau TASS zei: “Dit is natuurlijk slecht.”

Dit is natuurlijk een understatement.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *