Gerapporteerde Google AI-bot zal muziek kunnen maken op basis van tekstprompts

Terwijl kunstmatige intelligentie langzaam elk facet van ons digitale leven binnensluipt, van het schrijven van essays tot chatten met therapeuten tot het genereren van originele kunst, is het niet verwonderlijk dat kunstmatige intelligentie ook een stap in de richting van muziek zet. Het is ook geen verrassing dat technologiegigant Google de eerste grote speler ter plaatse is.

Het bedrijf bouwt een AI-bot die “originele” muziek kan maken.(Opent in een nieuw venster) van zowel tekst- als geluidssignalen: gebruikers konden steeds specifiekere aanwijzingen schrijven met vermelding van genres en stijlen of zelfs liedjes maken op basis van een gefloten of gefloten melodie, volgens rapporten. De toekomstige applicatie staat intern bekend als MusicLM.

ZIE OOK:

Je wordt niet oud, concerten zijn nu raar

De informatie werd onthuld in een onderzoeksdocument(Opent in een nieuw venster) gepubliceerd op 26 januari, waarin MusicLM wordt beschreven als een “model dat hifi-muziek genereert uit tekstbeschrijvingen” dat “24 kHz-muziek genereert die enkele minuten constant blijft”. Het document legt uit dat liedjes kunnen worden gemaakt van goed geschreven ondertitels, zoals:

De belangrijkste soundtrack van een arcadespel. Het is snel en vrolijk, met een pakkende elektrische gitaarriff. De muziek is repetitief en gemakkelijk te onthouden, maar met onverwachte geluiden, zoals cimbalen die crashen of drums.

Extra reeksen van getimede tekstprompts helpen bij het opbouwen van de structuur van de nummers(Opent in een nieuw venster)samen met een bibliotheek met geluiden en andere AI-aanwijzingen die zijn gegenereerd op basis van bronnen zoals kunstbestanden.

Voorbeeld van door AI gegenereerde nummers zijn al gepubliceerd op het Github-account van Google,(Opent in een nieuw venster) onderdeel van een voorlopige release van een dataset van 5.500 muziek-tekstparen, bekend als MusicCaps.

De introductie van dit platform zal onvermijdelijk leiden tot aanvullende gesprekken over de rol van kunstmatige intelligentie bij diefstal van intellectueel eigendom en inbreuk op auteursrechten, gegenereerd door een groot aantal kunstenaars en kunstopslagplaatsen waar ze niet mee hebben ingestemd.(Opent in een nieuw venster) voor het publieke gebruik van hun kunst bij het maken van AI-bots zoals deze; anderen profiteren ondertussen van de opkomst van AI-technologie. Verdere AI-ontwikkelingen vormen ook unieke risico’s voor de mensen achter de technologie, aangezien een uitgebuite beroepsbevolking het zwaarst te verduren heeft met datamining en moderatie.

Voorlopig zal de Google AI-muziekmaker niet snel worden gelanceerd, en het bedrijf zal de huidige zorgen over culturele programmeringsbias, bugs en plagiaatproblemen die moeten worden opgelost voordat deze wordt uitgebracht, toelichten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *