James Earl Jones tekent stemrechten af ​​voor Darth Vader die plannen maakt om met pensioen te gaan

Op 91-jarige leeftijd wil de legendarische acteur James Earl Jones afstand nemen van zijn iconische rol als de stem van Darth Vader. Na 45 jaar de rol te hebben gespeeld, heeft Jones de rechten op de stem van Vader overgedragen aan filmmakers die kunstmatige intelligentie hopen te gebruiken om “Vader in leven te houden”. Limiet datum zaterdagmorgen gemeld.

In een verslag van Vanity Fair, is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het recreëren van de iconische slechterik de Oekraïense start-up Respeecher. Het bedrijf voor het klonen van stemmen werkt samen met Lucasfilm om veel van de stemmen te genereren die in het hele Star Wars-universum te horen zijn, zoals Luke Skywalker in Disney’s Het Boba Fett-boek. Respeecher gebruikt “archiefopnames en een eigen AI-algoritme om een ​​nieuwe dialoog te creëren met de stemmen van artiesten van lang geleden.” Vanity Fair gemeld

Respeecher’s recreatie van de stem van Vader is te horen op de nieuw uitgebrachte Obi-Wan Kenobi miniserie en was een groot succes voor het bedrijf, omdat het het meeste werk had gedaan tijdens de Russische invasie.

ZIE OOK:

Inquisitor Reva is de volgende grote schurk uit Star Wars

Dat betekent niet dat Jones niet de rechten op zijn stem bezit. Vanity Fair meldt dat zodra Jones het werk van Respeecher hoorde, hij tekende voor het gebruik van archiefstemopnamen naast het Vader-personage. Lucasfilm is ook van plan “de acteur te informeren over zijn plannen voor Vader en zijn advies op te volgen over hoe hij op het goede pad kan blijven”.

Volgens rapporten zou Jones met pensioen willen gaan Vanity Fair, en werkte samen met Lucasfilm aan een manier om zijn rol in de franchise te beëindigen. Jones’ eerste optreden waarin hij de legendarische schurk uitte was in 1977 Oorlog van de sterrenstelsels en heeft sindsdien Vader geuit in de sequels en daaropvolgende spin-offshows en films. En hoewel hij nooit het eigenlijke kostuum heeft aangetrokken (dat krediet gaat naar David Prowse), was het de mooie en duidelijke stem van Jones die Vader tot een filmisch icoon maakte.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *