Lensa AI-app: wat u moet weten over de zelfportretgenerator

Een toestroom van levendige AI-zelfportretten heeft de afgelopen week de sociale media overgenomen. Elk is een gerenderde afbeelding van iemands gezicht, gemaakt door Lensa. De virale app voor het bewerken van afbeeldingen, gemaakt door Prisma AI, transformeert selfies in wat het bedrijf ‘magische avatars’ noemt. Maar zoals met bijna alles op internet, zijn dingen niet zo eenvoudig als ze lijken.

Hier is alles wat u moet weten over de nieuwe functie en de controverse eromheen.

Wat doet Lensa AI? Hoe krijg ik het?

Lensa AI is een applicatie voor het bewerken van afbeeldingen, beschikbaar in de App Store en Google Play. Ondanks de recente toename van de belangstelling, bestaat het al sinds 2018 en heeft het volgens Prisma “miljoenen gebruikers”. Verschillende beroemdheden hebben recente portretten geplaatst, waaronder houding i buit ster Michaela Jaé Rodríguez en geesten ster Daniëlle Pinnock.

ZIE OOK:

VSCO-makers, je kunt nu samenwerkende galerijen maken

Volgens de Lensa-site tilt de app foto’s “naar een hoger niveau” met verschillende hulpmiddelen, waaronder gezichtsretouchering en magische correctie die “perfecte gezichtsonvolkomenheden” maken. Maar als het gaat om de kenmerkende overdreven AI-portretten van de app, zijn deze niet alleen het resultaat van filters. In plaats daarvan zijn ze gemaakt met een functie waarvoor je 10-20 foto’s van jezelf moet uploaden. “Deze AI-avatars worden helemaal opnieuw gegenereerd, maar met je gezicht in gedachten”, legt het bedrijf uit en belooft “honderden kunstwerken gemaakt door #artificialintelligence voor jou!”

Lensa-avatars zijn geen gratis functie; je kunt ze kopen vanaf $ 3,99 voor 50 afbeeldingen. De viraliteit van Lensa AI is omhooggeschoten sinds de functie en staat momenteel op nummer 1 in de lijst met foto’s en video’s van de App Store. Ja, memes ze zijn begonnen.

Welke gegevens verzamelt Lensa AI?

Lensa en moederbedrijf Prisma hebben controverse ondervonden, voornamelijk als gevolg van het privacybeleid van het bedrijf. Er doorheen de internetten, mensen zijn sceptisch over hoe hun gegevens worden gebruikt door Lensa, zoals bij elk bedrijf zou moeten. Terwijl Prisma/Lensa zegt dat “zonder te doen[es] Gebruik de foto’s die u verstrekt niet… om een ​​andere reden dan om er verschillende gestileerde filters of effecten op toe te passen’, bewaart het bedrijf persoonlijke gegevens gedurende een tijd die niet is gespecificeerd in het privacybeleid.

Mensen kunnen een e-mail sturen [email protected] om “toegang, wijziging, correctie, actualisering, verwijdering of verwijdering” te vragen van alle persoonlijke gegevens die via Lensa aan Prisma zijn verstrekt, zegt het bedrijf. Maar het beleid zegt ook: “We accepteren mogelijk geen verzoek om informatie te wijzigen als we denken dat de wijziging een wet of wettelijke vereiste schendt of ervoor zorgt dat de informatie onjuist is.”

Met name in de algemene voorwaarden van Prisma, ongeacht het privacybeleid, stelt het bedrijf dat “u zich alle rechten in en op uw gebruikersinhoud voorbehoudt”, maar zet het onmiddellijk iets in dat hier bekend staat als een licentiebedrijf “voor het beperkte doel van het exploiteren, ontwikkelen , het leveren en verbeteren van Prisma en het onderzoeken, ontwikkelen en verbeteren van onze bestaande en nieuwe producten.” Door het product te gebruiken, verleent u deze licentie aan het bedrijf, afhankelijk van de site.

Dus dit is waar je het mee eens bent met Lensa, volgens de algemene voorwaarden:

U verleent ons een eeuwigdurende, herroepbare, niet-exclusieve, royaltyvrije, wereldwijde, volledig betaalde, overdraagbare, sublicentieerbare licentie uw gebruikersinhoud gebruiken, reproduceren, wijzigen, aanpassen, vertalen, afgeleide werken maken en overdragen, zonder enige aanvullende vergoeding aan u en altijd onderhevig aan uw aanvullende uitdrukkelijke toestemming voor dergelijk gebruik waar vereist door de toepasselijke wetgeving en zoals vermeld in ons privacybeleid . .

U verleent ons toestemming om Gebruikersinhoud te gebruiken, ongeacht of deze de naam, beeltenis of persona van een persoon bevat, voldoende om de identiteit van de persoon aan te geven. U erkent verder en stemt ermee in dat ons gebruik van uw gebruikersinhoud niet zal leiden tot letsel bij u of een persoon die u gemachtigd heeft om namens u op te treden.

Zodat je het weet!

Is er nog iets dat ik moet weten over Lensa?

Afgezien van de voorwaarden, is er ook controverse over de daadwerkelijke kunst die in Lensa wordt gemaakt. Er is kritiek op de aanpak van de app het ontwerpen van vrouwenportretten i minderheden. Sommigen hebben bijvoorbeeld gezegd dat zijn portretten te geseksualiseerd zijn.

Een andere grote kritiek is tegen het gebruik van AI-kunst, waarbij velen zeggen dat deze stukken het werk stelen of wissen van kunstenaars, van wie velen gemarginaliseerde individuen zijn. Een thread van stemacteur Jenny Yokobori hij legde uit dat AI-apps die kunst maken, zoals Lensa, “roofzuchtig zijn en kunstenaars proberen te vervangen”.

Dus hoewel de app nog steeds erg populair en mogelijk leuk is, moet er veel worden overwogen voordat je hem gebruikt om je volgende profielfoto te maken.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *