Make-A-Video is Meta’s videoversie van de Dall-E text-to-image AI-generator

De favoriete tekst-naar-beeldgenerator van iedereen, Dall-E, heeft een nieuwe concurrent van Meta: een video-naar-tekstgenerator genaamd Make-A-Video. De tool genereert korte, stille videofragmenten op basis van hetzelfde type tekstverzoeken dat u naar Dall-E stuurt.

Maar Dall-E is kinderspel vergeleken met Make-A-Video, althans volgens Mark Zuckerberg. De CEO van Meta merkte in een Facebook-bericht op: “Het is veel moeilijker om video te genereren dan foto’s, omdat het systeem niet alleen elke pixel correct genereert, maar ook moet voorspellen hoe ze in de loop van de tijd zullen veranderen.” Make-A-Video heeft dit probleem niet omdat het “het snapt[s] beweging in de fysieke wereld en pas het toe op traditionele tekst-naar-beeldgeneratie.”

ZIE OOK:

https://mashable.com/article/werid-dall-e-images

Een ander kenmerk van Make-A-Video is de mogelijkheid om beweging toe te voegen aan statische beelden. Make-A-Video’s transformatie van een statisch beeld van een vrouw die bijvoorbeeld een yogahouding doet, laat haar dieper in haar rek buigen terwijl een gloed van licht op de lens schijnt. Andere voorbeelden van de tool zijn beschikbaar op de website, waarop staat dat u Make-A-Video ook een bestaande video kunt laten zien en u verschillende nieuwe interpretaties kunt presenteren.

Neem al deze voorbeelden met een korreltje zout, want Make-A-Video is nog niet beschikbaar voor het publiek, maar het is een wilde nieuwe potentiële ontwikkeling voor kunstmatige intelligentie.

Meta heeft een artikel over de tool gepubliceerd dat u via deze link kunt lezen. Het beschrijft hoe het is getraind, samen met de technische beperkingen van de tool, waaronder het onvermogen om clips langer dan vijf seconden te genereren en resoluties van meer dan 768 bij 768 pixels bij 16 frames per seconde te leveren. De Maagd merkt op dat het enige openbaar beschikbare tekst-naar-video-model, genaamd CogVideo, dezelfde beperkingen heeft.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *