Microsoft investeert 10 miljard dollar in ChatGPT-maker OpenAI

De geruchten zijn waar: Microsoft investeert 10 miljard dollar OpenAI, de maker van ChatGPT i DALL-E 2.

De investering is de derde fase van de samenwerking van Microsoft met OpenAI in een poging om “de vooruitgang in AI te versnellen om ervoor te zorgen dat deze voordelen op grote schaal met de wereld worden gedeeld”. schreef het bedrijf in een blogpost(Opent in een nieuw venster).

ZIE OOK:

De ontslagen bij Spotify zijn de nieuwste bezuinigingen van Big Tech

De deal is geen complete schok en komt een paar weken later Geruchten deden de ronde dat Microsoft 10 miljard dollar zou investeren in OpenAI.

“We hebben onze samenwerking met OpenAI gevormd rond een gedeelde ambitie om op verantwoorde wijze baanbrekend AI-onderzoek te bevorderen en AI te democratiseren als een nieuw technologieplatform”, zei Microsoft-CEO Satya Nadella in de blogpost. “In deze volgende fase van onze samenwerking krijgen ontwikkelaars en organisaties in alle sectoren toegang tot de beste AI-infrastructuur, modellen en toolchain met Azure om hun applicaties te bouwen en uit te voeren.”

Microsoft reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Mashable over de vraag of de samenwerking werd uitgebreid vanwege het relatief nieuwe internetsucces van ChatGPT, maar wanneer vroeg Mashable aan ChatGPT(Opent in een nieuw venster) om commentaar te geven op de evolutie ervan, zei de tool:

“Ik ben een AI-model ontwikkeld en onderhouden door OpenAI, ik heb niet de specifieke details van de samenwerking tussen Microsoft en OpenAI en de redenen voor de verlenging van hun samenwerking. Het is echter mogelijk dat het succes van ChatGPT en het gebruik ervan in verschillende toepassingen zou een van de redenen kunnen zijn die hebben geleid tot de verlenging van het partnerschap. Het succes van ChatGPT had de waarde van de samenwerking en het potentieel voor verdere vooruitgang op het gebied van AI kunnen aantonen. Het zou ook de effectiviteit van het partnerschap kunnen aantonen bij het leveren van krachtige AI-tools aan een breed scala aan gebruikers en industrieën. Maar nogmaals, ik heb niet de exacte details, en het zou beter zijn om contact op te nemen met Microsoft of OpenAI voor hun officiële verklaring over de redenen voor de verlenging van hun samenwerking . . “

Die deal werd minder dan een week later aangekondigd Microsoft kondigde aan dat het 10.000 mensen zou ontslaan – ongeveer vijf procent van het personeelsbestand – tegen het einde van het derde kwartaal van fiscaal 2023. De dag voor de ontslagen genoten de leidinggevenden van Microsoft een Het privéconcert van Sting(Opent in een nieuw venster).Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *