Mogelijk kondigt Google volgende week een concurrent van ChatGPT aan

Het lijkt erop dat Google zich klaarmaakt om ChatGPT over te nemen.

Het bedrijf kondigde een zoek- en kunstmatige intelligentie-evenement aan met de titel “Google presenteert: Live vanuit Parijs”, gepland voor 8.30 uur op 8 februari.

“We stellen opnieuw voor hoe mensen informatie vinden, verkennen en ermee omgaan, waardoor het natuurlijker en intuïtiever dan ooit wordt om te vinden wat je nodig hebt. Doe met ons mee en ontdek hoe we mensen overal ter wereld betere toegang tot informatie bieden, via Zoeken , Maps en meer”, luidt de beschrijving van het evenement op YouTube(Opent in een nieuw venster).

Hoewel we niet weten of Google daadwerkelijk van plan is om tijdens het evenement een nieuw product of nieuwe dienst te lanceren, zijn er tekenen dat dit het antwoord zou kunnen zijn op de snelgroeiende AI-chatbot van OpenAI, ChatGPT. Een recent rapport van de New York Times(Opent in een nieuw venster) verklaarde dat Google-moeder Alphabet een interne “code rood” heeft gemarkeerd na de lancering van ChatGPT(Opent in een nieuw venster), omdat het het als een existentiële bedreiging voor zijn zoekactiviteiten beschouwt. Een paar dagen geleden meldde CNBC(Opent in een nieuw venster) dat Google al verschillende nieuwe AI-tools aan het testen is, waaronder een chatbot genaamd ‘Apprentice Bard’.

ZIE OOK:

Google heeft een AI-bot ontwikkeld om muziek te maken

Zoals The Verge(Opent in een nieuw venster) merkte op dat Google-CEO Sundar Pichai een aantal interessante opmerkingen maakte tijdens de winstoproep van gisteren. Hij zei dat het bedrijf grote plannen heeft op het gebied van AI voor de komende maanden en zich er sinds begin vorig jaar op voorbereidt. Pichai stopte met het verspillen van de bonen over wat het bedrijf precies van plan is vrij te geven, maar zei dat ze mensen in staat zullen stellen “direct te communiceren” met zijn “nieuwste en krachtigste taalmodellen als zoekpartner”. De eerste hiervan is de AI-chatbot LaMDA van Google(Opent in een nieuw venster)die tot nu toe grotendeels beperkt was tot Google-technici en bètatesters(Opent in een nieuw venster).

De timing van het “Live from Paris”-evenement van Google is ook interessant. Zoals 9to5Google(Opent in een nieuw venster) opgemerkt, het evenement is qua stijl vergelijkbaar met Google’s jaarlijkse Search On-evenementen, maar deze worden in de herfst gehouden. De I/O-conferentie van Google zal waarschijnlijk in mei plaatsvinden, dus het is niet zo dat Google dit jaar niet genoeg kansen krijgt om nieuwe producten te lanceren. Het februari-evenement komt uit het niets en het kan de immense populariteit van ChatGPT zijn die Google ertoe aanzet snel te handelen.

Nogmaals, dit alles is geen bewijs dat Google op 8 februari een openbaar product zal lanceren, maar het zal zeker interessant zijn om te zien wat het bedrijf te zeggen heeft over AI en zoeken in een wereld waar miljoenen mensen op zoek zijn naar antwoorden. in de OpenAI-chatbot in plaats van ernaar te zoeken op Google.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *