Netflix krijgt kritiek voor het gebruik van AI-kunst in een anime in plaats van artiesten in te huren

Netflix verzilvert sociale media om kunstmatige intelligentie te gebruiken om anime te maken in plaats van echte menselijke artiesten te betalen. Wat, eerlijk

Deze week uitgebracht door Netflix, De hond en de jongen(Opent in een nieuw venster) is een sci-fi anime short van drie minuten over een jongen wiens robothond op hem wacht als hij ten strijde trekt. Het is geen uniek verhaal(Opent in een nieuw venster)maar wat deze anime onderscheidt, is dat de achtergrondkunst AI is die is gegenereerd in plaats van getekend door mensen.

Volgens afbeeldingen getoond tijdens De hond en de jongenVolgens de aftiteling zou een mens met de hand een relatief ruw ontwerp tekenen van wat hij wilde. Dit beeld werd vervolgens een paar keer door een AI-kunstgenerator gehaald, voordat het uiteindelijk met de hand werd herzien om het uiteindelijke kunstwerk te creëren dat in de anime werd gebruikt.

Het is niet duidelijk wie dit werk precies heeft gedaan De hond en de jongen noemt ze niet bij naam. In plaats daarvan vermeldt het gewoon de achtergrondontwerper als “AI (+Human)”. Het vermeldt echter Rinna Co., Lt. als een AI-ontwikkelingsbedrijf.

In een tweet van Netflix Japan(Opent in een nieuw venster)het bedrijf kenmerkte het gebruik van AI-kunstgeneratie De hond en de jongenproductie als experiment(Opent in een nieuw venster) het was bedoeld om een ​​vermeend tekort aan arbeidskrachten in de anime-industrie te verlichten. Dit heeft geleid tot een snelle en boze reactie van Twitter-gebruikers, die beweren dat er geen tekort aan arbeidskrachten is, alleen een tekort aan bedrijven die fatsoenlijke arbeidsomstandigheden willen bieden.(Opent in een nieuw venster) en een fatsoenlijk salaris(Opent in een nieuw venster). Het gemiddelde inkomen van anime-toptalenten in 2019 was slechts $ 36.000, terwijl de laagste verdieners slechts $ 200 per maand kunnen verdienen.

ZIE OOK:

Kunstmatige intelligentie getraind door Reddit waarschuwt onderzoekers over… zichzelf

De post van Netflix Japan heeft nu duizenden retweets en citaatantwoorden, met de algemene consensus dat het gebruik van AI-kunstgeneratie om menselijke kunstenaars te vervangen, om beleefde taal te gebruiken, vreselijk is. Het genereren van AI-kunst is de afgelopen maanden een controversieel onderwerp geweest, waarbij kunstenaars zich zorgen maakten over auteursrechtkwesties, diefstal en banenverlies. Helaas lijkt de laatste zet van Netflix die angsten gegrond te hebben bewezen.

De mogelijke gevolgen van het AI-experiment van Netflix voelen nog onheilspellender aan, gezien het feit dat de Amerikaanse studio Netflix Animation 30 werknemers heeft ontslagen.(Opent in een nieuw venster) afgelopen september met als doel de productie te versnellen.

Mashable heeft contact opgenomen met Netflix voor commentaar.

De hond en de jongen werd geproduceerd door Netflix Anime Creators’ Base(Opent in een nieuw venster), terwijl anime-studio’s Production IG en Wit Studio ondersteuning boden. Beschreven als een “gemeenschapsruimte” ten tijde van de lancering in 2021, had de anime-creatorbasis van Netflix aanvankelijk tot doel het anime-aanbod van Netflix te versterken door concept art te ontwikkelen om studio’s in pre-productie te ondersteunen.

“Vanuit deze ruimte willen we best practices en hoge productiestandaarden promoten, om makers de tools en middelen te geven die nodig zijn om in de loop van de tijd anime te produceren”, zei Netflix destijds.

Vorig jaar werd gemeld dat de Japanse divisie van Netflix drie jaar lang geen winst van 1,2 miljard yen ($ 9,3 miljoen) kon rapporteren.(Opent in een nieuw venster). Als gevolg hiervan ontving Netflix ongeveer ¥ 300 miljoen ($ 2,3 miljoen) aan extra belastingen, inclusief een bedrag dat het bedrijf aanvankelijk niet had bekendgemaakt.

Arbeidstekort of niet, het lijkt er zeker op dat Netflix meer dan genoeg middelen heeft om een ​​paar achtergrondartiesten in dienst te nemen, ze een leefbaar loon te betalen en ze daadwerkelijk bij naam op de aftiteling te zetten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *