Nick Cave hekelt AI-bot ChatGPT: ‘Een groteske aanfluiting van hoe het is om mens te zijn’

De legendarische muzikant en schrijver Nick Cave is absoluut geen fan van ChatGPT, de AI-tool die viraal ging omdat hij opmerkelijk goed werk deed door vrijwel elke typeprompt redelijk af te ronden.

Cave heeft een hechte band met zijn fans, van wie er één een nummer instuurde “geschreven” door ChatGPT “in de stijl van Nick Cave”. Cave’s hele blog is de moeite van het lezen waard, maar onder een aantal prachtige en wijze observaties merkt Cave simpelweg op: “dit nummer doet pijn.”

Cave schrijft gedeeltelijk:

“Ik begrijp dat ChatGPT nog in de kinderschoenen staat, maar misschien is dat de opkomende gruwel van AI: dat het voor altijd in de kinderschoenen zal staan, omdat het altijd verder zal moeten gaan, en de richting is altijd vooruit, altijd sneller. Het kan nooit worden gedaan. worden teruggeschroefd of vertraagd, omdat het ons misschien naar een utopische toekomst brengt, of onze totale vernietiging. Wie zal zeggen wat? Te oordelen naar dit “Nick Cave-achtige” nummer, maar het ziet er niet goed uit. ”

Cave wijst erop dat AI door het proces van koude replicatie alleen in staat is om lege kunst te creëren. Het is ontdaan van betekenis en lijden. Cave schrijft: “Het zal altijd een replica zijn, een soort burlesk.”

OK, bereid je nu voor op een akelige maar verhelderende paragraaf van Cave. Ik zou proberen te parafraseren, maar hij zegt het duidelijk beter dan ik.

Grot schrijft:

Liederen komen voort uit lijden, waarmee ik bedoel dat ze gebaseerd zijn op de complexe interne menselijke strijd van creatie en, nou ja, voor zover ik weet, voelen algoritmen niet. Gegevens lijden niet. ChatGPT heeft geen innerlijk wezen, is nergens geweest, heeft niets doorstaan, heeft niet de moed gehad om zijn beperkingen te overschrijden en heeft daarom geen capaciteit voor gedeelde transcendente ervaring, aangezien het geen beperkingen heeft om te transcenderen. De melancholische rol van ChatGPT is dat het bedoeld is om te imiteren en nooit een authentieke menselijke ervaring kan hebben, hoe gedevalueerd en onbeduidend de menselijke ervaring in de loop van de tijd ook mag worden.

Dit is wat ChatGPT betreft. U kunt hun zakelijke toepassingen zien. Je kunt zien dat het menselijke werknemers vervangt of vergroot. Maar het is het onvermogen om iets te doen werkelijk geestige hints over de beperkingen van het gebruik van ChatGPT. Het heeft geen echt perspectief, geen ervaring, geen pijn, geen menselijkheid. Het is een prachtig stukje kunstgreep. Maar het blijft kunstmatig.

Cave schrijft, meteen ter zake komend: “Met alle liefde en respect in de wereld, is dit lied een stuk stront, een groteske aanfluiting van wat het is om mens te zijn, en, nou ja, ik vind het niet erg leuk. veel.”

Het is waar dat ik geen beroemde muzikant ben, maar ik ben het ermee eens.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *