Point-E is de nieuwste OpenAI-tool. Dit is wat het doet.

OpenAI, het AI-onderzoeksbedrijf dat ons zowel de superslimme chatGPT-bot als de DALL-E tekst-naar-beeldgenerator heeft gegeven, heeft een nieuwe tool om mee te spelen.

Het heet Point-E, en hoewel het iets moeilijker te gebruiken is dan ChatGPT, is het net zo indrukwekkend.

ZIE OOK:

Tinder-gebruikers gebruiken ChatGPT om matches te sturen

Volgens een artikel waarin de nieuwe tool wordt beschreven, kunnen gebruikers een 3D-object genereren op basis van eenvoudige tekstinvoer. De manier om dit te doen is door een tekst-naar-beeld AI-model te combineren met een 3D-beeldmodel. Met andere woorden, wanneer u een tekstquery typt, zoals ‘avocadostoel’, zal het tekst-naar-afbeelding-model een gerelateerde afbeelding zoeken en genereren. Het 3D-beeldmodel produceert vervolgens een 3D-object op basis van het weergegeven beeld.

Open AI Point-E

Voorbeelden hiervan zijn ‘een corgi met een kerstmuts’, wat trouwens ook het eerste is dat in je opkomt.
Krediet: OpenAI

Het resultaat zal niet perfect zijn, maar een van de grootste voordelen van deze aanpak is dat het erg snel is en weinig veeleisend is wat betreft de hardware die nodig is om het uiteindelijke beeld te genereren. Volgens de krant heb je alleen een computer met een enkele grafische kaart nodig en duurt het slechts 1-2 minuten om het resultaat te genereren.

Google heeft een vergelijkbare tool genaamd DreamFusion die nauwkeurigere resultaten creëert, maar krachtigere hardware vereist en het langer duurt om het resultaat te krijgen.

Wat betreft waar deze tool nuttig voor zou kunnen zijn, denk eens aan andere tekst-naar-beeld AI-tools die je waarschijnlijk bent tegengekomen, zoals OpenAI’s Dall-E. Deze tool genereert fotorealistische afbeeldingen op basis van een tekstverzoek en is vaak ongelooflijk goed in het geven van precies wat je nodig hebt. Hoewel Point-E nog niet zo krachtig is, zou het op een dag een fotorealistisch 3D-model kunnen maken op basis van alleen tekstinvoer.

Helaas is het uitvoeren van Point-E iets moeilijker dan simpelweg tekst in een website typen. De code is beschikbaar op GitHub, maar je moet Python op je computer hebben geïnstalleerd en op zijn minst een goed begrip hebben van het uitvoeren van opdrachtregelprogramma’s en -programma’s.

Wil je meer teh nieuws direct in je inbox? Abonneer u op de Top Stories-nieuwsbrief van Mashable vandaag.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *