Technologische voorwaarden die u moet kennen voor 2023

Naarmate de technologie evolueert, verandert ook ons ​​collectieve vocabulaire.

Zelfs als je een Luddite bent die liever uit de buurt blijft van alle nieuwe technische trends, is de kans groot dat je er toch iets over moet leren. Dat is waarom ik hier ben. Net als in de afgelopen jaren zal 2023 zeker bekendheid geven aan veel tech-buzzwords die je nog niet hebt gehoord. Deze, of bestaande termen, zullen geheel nieuwe betekenissen krijgen.

ZIE OOK:

8 gadgets waar we in 2022 niet zonder kunnen

Hoe dan ook, je moet het weten. Je bent hongerig naar kennis, sorry. Laten we zonder verder oponthoud de technische termen opsplitsen die u echt zou moeten leren voordat de kalender verandert.

uitgebreide werkelijkheid

Man speelt met virtuele omgekeerde interface

De realiteit staat op het punt zich te verspreiden. Misschien.
Credits: Weiquan Lin/Getty Images

Ten eerste, augmented reality, gewoonlijk afgekort tot XR. Het is op geen enkele manier een nieuwe term, maar je zult het waarschijnlijk horen wanneer bedrijven als Meta hun visie op de omgekeerd in onze levens.

Gelukkig is XR vrij eenvoudig te begrijpen. Het is een overkoepelende term voor virtual reality, augmented reality en alles daartussenin. Zoals je vast al weet, is virtual reality wanneer je zo’n headset opzet Metazoektocht 2 en ga los in volledig virtuele werelden. AR omvat het digitaal plaatsen van virtuele objecten in de echte wereld, zoals een Bevestigingsfilter. Wanneer die twee samenkomen, noemen we dit mixed reality, wat ook wel onder de XR-paraplu past.

Met Meta die de zijne duwde Zoek Pro mixed reality-headset en Apple bereidt zich voor om er zelf een te lancerenXR zal een moment hebben in 2023.

Avatar

Metaverse modeweek

Ik heb me altijd afgevraagd hoe Daft Punk eruit zou zien met kattenoren en engelenvleugels.
Credits: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Nee, dit verwijst niet naar trotse Na’vi-bevolking van Pandora, of kale kinderen met pijlen in hun hoofd. Helaas is de technische definitie van “avatar” een stuk minder cool.

Het is in ieder geval simpel. Een avatar is slechts een digitale representatie van jezelf, of het nu in een videogame is, de metaverse of waar dan ook. Het lijkt misschien op jou of het lijkt misschien op SpongeBob met een waterpijp of zoiets. Dat is het mooie van digitale werelden zoals VRChat.

Wees creatief of niet. Het kan me echt niets schelen. Maar weet gewoon dat je waarschijnlijk ooit een avatar moet maken als je dat nog niet hebt gedaan.

Stabiele verspreiding

Mashable stabiel uitzendbeeld

Dichtbij genoeg, denk ik.
Krediet: stabiel diffusieweb

De technische details achter stabiele diffusie zijn te hoog voor mij en waarschijnlijk ook voor jou. Er is er een Middelgrote post dat verklaart het als je geïnteresseerd bent, maar het is belangrijker om te begrijpen wat stabiele diffusie is doet in plaats van hoe het werkt.

Simpel gezegd, stabiele uitzending is een specifiek type AI-tekst-naar-beeldgeneratie dat in 2022 uitkwam. In tegenstelling tot concurrenten zoals DALL-Estabiele uitzending kan rechtstreeks vanaf de GPU van uw computer worden uitgevoerd (DALL-E is daarentegen alleen cloud), en de code erachter is open source, zodat mensen ermee kunnen doen wat ze willen.

Aan het einde van de dag is het echter gewoon een andere manier om het te doen afbeeldingen genereren van Peter Griffin die een basketbal over Sonic the Hedgehog dunt. Wees je er gewoon van bewust dat je misschien per ongeluk bent werk stelen van echte menselijke kunstenaars in het proces.

AI

AI-robot op het evenement

AI is niet alleen meer voor robots.
Krediet: Andreas Solaro/AFP via Getty Images

Kunstmatige intelligentie (of AI) is duidelijk een decennia oude term. Je hebt vast ook wel een idee wat het betekent: het vermogen van machines om informatie waar te nemen en ermee te werken. Dat gezegd hebbende, zal AI in 2023 een stuk groter worden, dus het is de moeite waard om op zijn minst een paar van de populaire apps te bekijken die je daar zult zien.

We hebben het al gehad over het genereren van AI-afbeeldingen dankzij stabiele diffusie en DALL-E. Een ander voorbeeld is dat AI ook een algemene term is voor hoe telefoons het leuk vinden Google Pixel 7 het kan automatisch gemaakte foto’s corrigeren of u een grafische gebruikersinterface geven voor geautomatiseerde telefoongesprekmenu’s. Er is zelfs een nieuwe chatbot genaamd ChatGPT die elke aanwijzing neemt die je hem geeft en uitspuugt, nou ja, iets. Het is vaak absurd verkeerd, maar ach, het probeert het tenminste.

Onderwerp

Apple HomePod

Apple’s HomePod zal Matter ondersteunen.
Credits: Justin Sullivan/Getty Images

Smart home-enthousiastelingen zouden hier waarschijnlijk meer aandacht aan moeten besteden. Weet je hoe Google, Amazon en Apple allemaal hun eigen smart home-productlijnen hebben? En weet je hoe je, om hun potentieel te maximaliseren, producten van hetzelfde merk moet kopen, zodat ze met elkaar kunnen communiceren? Ja Onderwerp gaat, dat behoort tot het verleden.

Matter is een nieuwe standaard voor de smarthome-producten van Apple HomePod die tot doel heeft om producten van verschillende merken samen te laten werken binnen hetzelfde thuisecosysteem. De Maagd heeft een geweldige uitleg over hoe dit zal werken zodra de Matter-apparaten op de markt zijn, maar kortom, je hebt een apparaat in huis nodig om als “controller” te fungeren. Dit kan van alles zijn, van een Amazon Echo tot een Apple TV 4K.

Met een Matter-controller kunt u verbinding maken met andere Matter-compatibele apparaten in de buurt en deze gebruiken. Hoewel Matter-apparaten pas in 2023 algemeen verkrijgbaar zullen zijn, kun je als je dat wilt letterlijk opdrachten geven aan een Google Nest-apparaat met Siri. Dit is erg goed.

SNEL

Roku-kanaal

Roku biedt momenteel een van de meest prominente FAST-services.
Krediet: Roku

Een ding dat minder interessant is dan Matter, is wat er momenteel gebeurt met streamingdiensten zoals HBO-max. Laat zien hoe Westwereld worden buiten dienst gesteld, waardoor fans zich afvragen waar ze de toekomst kunnen zien. Meer informatie over reclamevrije tv of SNEL.

FAST is een nieuwe trend in streaming die precies biedt wat de naam aangeeft: een gratis selectie van streaming-inhoud met het voorbehoud dat er overal advertenties zullen zijn. FAST-services omvatten Roku-tv en bijvoorbeeld Freevee van Amazon. U betaalt geen cent om iets op een FAST-service te bekijken, maar de beschikbare inhoud komt waarschijnlijk niet overeen met een premium-service, en nogmaals, u zult te maken krijgen met advertenties.

met wervelende geruchten deze Westwereld misschien binnenkort in het FAST-rijk terechtkomt, wilt u misschien vertrouwd raken met het concept.

DLSS

Nintendo Switch-console

Stel je dit eens voor, maar dan 4K.
Credits: Neilson Barnard/Getty Images

2023 zal zeker veel nieuwe gaming-buzzwords voortbrengen, maar een bestaande om op te letten is Deep Learning Supersampling of DLSS. Het is iets dat Nvidia heeft ontwikkeld voor hun geavanceerde pc-grafische kaarten, maar er zijn er nog meer geweest hardnekkige geruchten de afgelopen twee jaar dat Nintendo van plan is het te gebruiken voor wat de volgende Switch-console ook is. Dus wat is het?

ZIE OOK:

Valve laat doorschemeren dat er binnenkort misschien geen “Pro” Steam Deck zal zijn

In iets dat dicht bij lekentermen ligt, gebruikt DLSS AI (daar is die term weer) om beelden buiten hun oorspronkelijke resolutie op te schalen naar iets hogers. Iets dat draait op 720p of 1080p zou in theorie DLSS kunnen gebruiken om de illusie te wekken dat het draait op 1440p of zelfs 4K resolutie. AI creëert gewoon een afbeelding van hogere kwaliteit dan wat er werkelijk bestaat, en kan games zelfs beter laten werken.

Met de hopeloos ondermaatse schakelaar en de Stoom dek door de harten van mensen te stelen, zou DLSS (wederom, puur theoretisch) een manier kunnen zijn voor Nintendo om de hardware-wapenwedloop een beetje in te halen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *