Wat is ChatGPT? Alles wat u moet weten over AI-chatbot

ChatGPT is in wezen een eenvoudige online chatbot met kunstmatige intelligentie, gemaakt door OpenAI in december 2022. Je kunt hem een ​​vraag stellen en hij zal je antwoorden.

Als u ChatGPT bijvoorbeeld vraagt ​​wat het is, zal het u dit vertellen:

“ChatGPT is een AI-taalmodel ontwikkeld door OpenAI, dat in staat is om mensachtige tekst te genereren op basis van de input die het krijgt. Het model is getraind op een groot corpus aan tekstgegevens en kan antwoorden op vragen genereren, lange teksten samenvatten, enz. verhalen schrijven en meer. Het wordt vaak gebruikt in conversatie-AI-toepassingen om een ​​mensachtig gesprek met gebruikers te simuleren.”

ZIE OOK:

6 enge dingen waarvoor ChatGPT al is gebruikt

U kunt ChatGPT gebruiken om bericht mensen op dating-apps; a essays schrijven; a malware maken (lol); i maand. ChatGPT is ethisch ingewikkeld, het kan verkeerde informatie verspreiden(Opent in een nieuw venster) ondanks zijn pogingen om veilig te blijven, en geeft mensen advies voor hun geestelijke gezondheid(Opent in een nieuw venster) (niet hun werk). Nick Cave houdt er niet van en Twitter blijft erover praten. En wat is ChatGPT? Hier is alles wat u moet weten over de beste AI ter plaatse.

Is ChatGPT de allereerste chatbot?

Chatbots bestaan ​​al tientallen jaren en u kent ze wellicht het best als u via sms met een medewerker van de klantenservice communiceert; vaak is dit een chatbot. De term chatbot is eigenlijk een brutale heruitvinding van de veel grappigere “ChatterBot”, bedacht door Michael Mauldin in 1994.(Opent in een nieuw venster). Maar chatbots hebben een lange weg afgelegd van Maultins creatie van Verbot tot OpenAI’s ChatGPT.

Gebruiken alle chatbots kunstmatige intelligentie?

Alle chatbots gebruiken geen AI zoals ChatGPT dat doet. Sommige chatbots gebruiken gewoon trefwoorden om een ​​antwoord te creëren dat al dan niet nuttig kan zijn. Als je bijvoorbeeld een niet-AI-chatbot vertelt dat je een pakket dat is gemarkeerd als afgeleverd niet hebt ontvangen, kan dit je aanmoedigen om (veel) bij de voordeur te kijken. Andere chatbots, zoals ChatGPT, gebruiken behoorlijk geavanceerde AI. Ik had een gesprek van 30 minuten met hem over mijn kat.

Leeft ChatGPT?

Joe Rogen (die toegaf ChatGPT nog nooit geprobeerd te hebben) vergeleek ChatGPT met Ex Machina(Opent in een nieuw venster), een scifi-thriller uit 2014 over een AI-robot genaamd Ava die kwaadaardig wordt. ChatGPT is niet Ava.

Maar dit is slim ChatGPT is niet grondig geëvalueerd met de Turing-test, een test van het vermogen van een machine om zich als een mens te gedragen. Maar sommige onderzoekers geloven(Opent in een nieuw venster) het heeft de test echter doorstaan. Als je ChatGPT vraagt ​​of hij leeft, zegt hij: “Nee, ik leef niet. Ik ben een taalmodel voor kunstmatige intelligentie dat is ontwikkeld door OpenAI, ik heb geen bewustzijn of gevoelens. Ik ben gewoon een computerprogramma dat is ontworpen om reageren op tekstinvoer en uitvoer genereren op basis van patronen in de gegevens waarop ik heb getraind.”

Hoe kan ik ChatGPT gebruiken?

Ah ja, het eenvoudigste antwoord van allemaal. Het enige wat je hoeft te doen is chat.openai.com openen(Opent in een nieuw venster) in uw browser. Je wordt gevraagd om een ​​account aan te maken en dan, boem, je bent verbonden. De tool is volledig gratis, maar er gaan geruchten dat we er misschien een krijgen krachtigere betaalde versie in de toekomst. Als je beter wilt worden in het gebruik van de tool, zijn daar tutorials voor(Opent in een nieuw venster)te.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *